Partners

In 64 procent van de AMBER Alerts wordt het kind gevonden dankzij tips die binnenkomen op het AMBER Alert. AMBER Alert is daarmee het meest succesvolle burgerparticipatie-initiatief in Nederland.

Maar: het moet nog beter. En jij kunt daarbij helpen. Wat kun je doen?

Partners

AMBER Alert Nederland is een gezamenlijk initiatief van Netpresenter en de Nederlandse politie.

  • Politie » PolitieVanaf 1 januari 2013 vormt de politie één korps, waar ongeveer 63.000 mensen werken. Eén korpschef heeft de leiding over deze organisatie die bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en het Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken.

    Het Landelijk bureau vermiste personen (LBVP), onderdeel van de Landelijke Eenheid binnen de Nationale Politie, is verantwoordelijk voor het uitsturen van AMBER Alerts. Zij hanteren hierbij strikte criteria.
  • Netpresenter » NetpresenterNetpresenter is een sociaal bewuste onderneming die innovatieve communicatiesoftware biedt. De onderneming ontwikkelde het AMBER Alert-platform in samenwerking met de Nederlandse politie en bood het in 2008 kosteloos aan de Nederlandse overheid aan, waarna zij het systeem drie jaar lang om-niet beheerde en innoveerde.

    Communicatiespecialist Netpresenter helpt wereldwijd duizenden organisaties om hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen of om iedereen snel en effectief te informeren bij een calamiteit.

    Netpresenter innoveert momenteel de publieke crisis- en opsporingscommunicatie met steun van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Veiligheid en Justitie, Defensie en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Hoofdsponsor

Sponsors

Met dank aan

Insert Media Mobile Tulip Notariaat Pas Axon

In samenwerking met

Ministerie van Veiligheid en Justitie